mangázia

Folyamatosan bővülő tartalomismertetők és bemutató képek az itthon megjelenő mangákról és animékről.

Friss topikok

 • Aniron: @KoNeko: ha vársz kb őszig elküldöm... mostanában érettségizem szal időm nem sok a fordításra + ál... (2011.05.17. 21:34) Full Metal Panic!-Kaname VS. Tessa
 • dax92: vki nem tudja h mikor jön ki a FMP! TSR szinkronba? (2009.10.28. 00:03) Full Metal Panic!-Szinkronszinészek
 • tammasibela: Hja, tévében is úgy játszották, bár japán után elég furcsa a magyar szinkronnal :D --------------... (2009.08.08. 19:38) Inuyasha-Az anime
 • tammasibela: Hétvégén szoktam nézni az rtlklubbon:D vicces, bár egy kicsit komolytalan:D ---------------------... (2009.08.08. 19:37) Kaleido Star-Az anime
 • tammasibela: Én csak a filmet láttam de már attól is összetojtam magam:D az eredeti meg mindig izgibb:D ------... (2009.08.08. 19:36) The Grudge (Az átok)
 • tammasibela: Fumoffu a legjobb:D Majd beszartam a röhögéstől. Bár a többiben is voltak jó poénok, de a fumoffu.... (2009.08.08. 19:34) Full Metal Panic!-Az anime
 • XD tt máté KING: olvastam 1,2-szer tetszett valaki írja ki az msn-jét mert partnereket akarok felvenni. Egy srác to... (2008.12.10. 13:45) Nyári srácok 1. kötet
 • Anna/Zoey: Nekem nagyon tetszett ez a manga, mind a 3 kötet^^ De lehetett ovlna mégegy olyan kár h vége:( NAG... (2008.11.17. 17:41) Dramacon 1. kötet
 • Buhala Klaudia(kaoru): ez a kötet naon jóóóóóóó most olvasom a 2.at! vacuki naon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó tetszikmez a kön... (2008.08.13. 14:27) Ruróni Kensin
 • Sora: Hello! a kaleido star a legis legis legis legis legis legjobb sorozat az egesz vilagon! Ez vezetet... (2008.08.10. 20:27) Kaleido Star-A történet röviden

HTML

Ruróni Kensin 3. kötet

2008.05.01. 19:40 | fullpanic | Szólj hozzá!

Ruróni Kensin 3. kötet
 
 
 
         Kensin csapata(nem akartam bandát irni, az olyan maffiózósan hangzik… >. )eddigi legnehezebb küzdelmük elé néz; igéretet tettek rá, hogy megvédik Megumit. Csakhogy ami olyan egyszerűnek hangzik, az a valóságban éppolyan bonyolult… Megumi az ópiumkereskedő Takeda Kanrjú elöl menekül, aki azonban mindenféleképpen vissza akarja kapni a lányt. Nem is igazán a szépsége, mint inkább a tudása az értékes számára, hisz csak Megumi tudja a ,,pókháló”-finomitott ópium-receptjét.
A lánynak azonban már igy is épp elég lelkiismeretfurdalása van, amiért sok függőnek, habár csak közvetetten, de a halálát okozta.
Miután megszökik Takedától, Kensinéket béreli fel testőrként, ám hogy miért üldözik, arról egy szót sem hajlandó szólni.
A beszélgetésre azonban nincs is sok idő, hisz az ópiumkereskedő bandája(na most mondhatom ^^), az onivabansú már a lány nyomában jár, és mindent elkövetnek, hogy visszavigyék a hölgyikét gazdájukhoz. Kensinnek hamar be kell látnia, hogy a csapatban van egy pár tag, amely méltó ellenfélnek bizonyul a számára.
         Miután Takeda alávalóan megfenyegeti Megumit, a lány úgy határoz, hogy nem sodorja még jobban veszélybe újdonsült barátait, igy visszatér Kanrjú birtokára. Csakhogy Kensin nem tudja ennyiben hagyni a dolgot; Szanoszuke és Jahiko oldalán utánaindul, hogy végérvényesen leszámoljon az ópiumkereskedővel, és hogy megküzdjön az onivabansú tagjaival. De vajon három embernek van esélye egy több mint 70 fős testőrség ellen?
        
A Ruróni Kensin eddigi legizgalmasabb magyarul kiadott kötete már kapható a jobb könyvesboltokban(Alexandra, Libri), a bookline, vagy megrendelheted a MangaFan webboltjában, a www.mangafan.hu/webbolt oldalon!
 
Még több infó: www.mangafan.hu
 
Pár kép:

Címkék: ruróni kensin

Mi is az az ANIME?!

2008.05.01. 18:52 | fullpanic | Szólj hozzá!

MI IS AZ AZ ANIME?!

Ha eddig még nem volt időd beleszimatolni az animék világába, akkor ezt most megteheted! Persze ne vegyél minden szót hótkomolyan, hisz ez a videó elsősorban nem tanitás, hanem nevettetés céljából készült.
 
Az anime tényleg csak MESE?! És tényleg csak agysejtirtásra készült?!
És valóban létezik egy több mint 160 részes hyporeklám?!!!
 
Kattints a linkre, és megtudod a válaszokat!
 

Lidércfölde 1. kötet

2008.04.24. 18:41 | fullpanic | Szólj hozzá!

Lidércfölde 1. kötet
 
 
 
         Sokunk rémálma az iskola. Az állandó kioktatások a tanárok(vagy esetleg osztálytársaink)részéről, a koránkelés, az unalmas órák, na és persze a kötelező házi feladatok, amelyeket legszivesebben egyenesen a kukába hajitanánk, a pocsék menzakajáról nem is beszélve. De persze a diákok élete nem is lehetne egész enélkül a sivár, órákig tartó, zsibbasztó fejtágitás nélkül.
         De mi van, ha véletlenül egy olyan iskolát választasz, ami teljes mértékben különbözik a fent emlitettektől? Na jó, mégha teljesen nem is, de egy olyan helyen találod magad, ahol mindennap szabadon választhatsz a menza étlapjának hosszú listájáról, ahol ingyenes az oktatás, a kolesz és mindenféle ellátás. Ahol külön szobát kapsz egy normális, penésztől mentes fürdőszobával, és ahol a reggeli sem veszi kezdetét 7 óra előtt. Képzelj el egy olyan SULIT, ahol a tanórák sem telnek mindennap ugyanabban a sablonos, unalmas ütemben.
Túl szép, hogy igaz legyen, nemde bár?
Ha valami ennyi jóval kecsegtet, biztos, hogy van valami hátulütője. A probléma csak akkor jön, ha erre túl későn jövünk rá…
         A 9 és fél éves Lucy Snow egy teljesen átlagos iskolába szeretne eljutni, oda, ahol elkövetkező éveit fogja tölteni. Csakhogy a sors gúnyos tréfájának köszönhetően, ez a kivánsága igencsak hamar meghiúsul, és ahelyett hogy a Szent Galbat Akadémián Ifjú Hölgyeknek találta volna magát, egy fura, szinte nem is evilágba való intézetbe kerül. Na persze, sulinak ez is suli, csakhogy hamar rá kell jönnie, hogy nemcsak külsőleg különbözik teljesen a többi tanintézménytől, hanem a tanitási stilusban is.
Miután a naív lányka aláirja a beiratkozási szerződést(örökre búcsút intve ezzel a Szent Galbat Akadémiának Ifjú Hölgyeknek>.), beleveti magát a suli hétköznapjaiba-már amennyire hétköznapoknak lehet hivni. Merthogy itt nem matematikát, biológiát, fizikát és hasonló nyalánkságokat tanulnak a szorgos diákok, hanem sirrablásba, élvepreparálásba, balzsamozásba, fajok közti szervátültetésbe és hasonló érdekes tantárgyakba vetheteik bele magukat vidáman.
Na igen, csakhogy van még egy nagyon jelentős KÜLÖNBSÉG a rendes sulik és a lidércföldi intézmény között: a péntek esti büntetés. Minden hét ötödik napján kiválasztásra kerül a legrosszabb tanuló, aki meg is kapja a neki kijáró ,,kitüntetést”: elhurcolják az öreg szélmalomba, ahonnan aztán már sosem tér vissza. De hogy mi történik ott a falak mögött, arra még senki sem jött rá, és a nyomozásra sincs senkinek nagy mersze.
Ám Lucy első átvészelt hete után, miután saját akarata ellenére jól megutáltatta magát a tanáraival, pláne az igazgatóval, úgy dönt, hogy kideriti, mi folyik ebben a fura világban, ahol a legőrültebb tudósokat nevelik, és ahol a tanitók is gépből vannak.
         Miután megismerkedik osztálytársaival, és az ellene forduló sulisztárral, a tanárok kedvencével, Summer Polanskival, na és persze a hótkomoly, csajekgyűlölő Claude McGintyvel, Lucy talál egy fura dobozkát a könyvtárban, amely még a beszédre is képes! A lány magával viszi, és elhatározza, hogy bennmarad az iskolában Doktor Bleak(igen, a beszélő doboz)segitségével, akit még arra is sikerül rávennie, hogy megtanitsa neki a suli alapkövetelményeit, sőt még annál sokkal többet.
Hisz aki a legrosszabb teljesitményt nyújtja, arra az öreg szélmalom vár…
És ezek után még el merné valaki is felejteni a háziját?!
 
Ennek a bájos ám egyben komikus és izgalmas, rejtélyektől hemzsegő, csodálatos grafikával biró mangának már megvásárolhatod az első kötetét az Alexandra és a további jobb könyvesboltokban!
 
Még több infó: www.vadviragok.hu
 
Pár kép:

Címkék: lidércfölde

Árnybiró érdekességek

2008.04.23. 20:46 | fullpanic | Szólj hozzá!

Árnybiró érdekességek

Az Árnybiró történetek nagy része koreai mondák átdolgozásából készült, és a történet fő szálához igazodva kerültek bele a mangába.
Lássuk is, melyek azok a pontok, amelyek teljesen elütnek a legendáktól, vagy amelyek akár a valóságban is létezhettek!

1., A Csunhjang-legenda

Nos, Szando és Monrjon története igencsak érzelmesre sikeredett. A mangában a fiú Árnybirónak készül, szerelme pedig minden bedobással edz, hogy a Szandója lehessen. Csakhogy a lányt foglyul ejtik a fiú távollétében, aki ráadásul meg is hal, mielőtt még ismét láthatná szerelmét. Nos, hogy mi igaz mindebből?
A LEGENDA szerint Monrjon és Csunhjang habár erősen különböző társadalmi rétegből származnak, szerelmük minden nehézségen átivel. Miután a fiú elmegy, távollétében új helytartó érkezik a faluba, akit magával ragad Csunhjang szépsége. Ám a lány nem akar kötélnek állni Bun Hakudo hizelgő szavaitól sem, igy az úgy dönt erőszakkal szerzi meg magának a szépséget. Miután Csunhjang, Monrjon iránt érzett mélységes szerelmétől igy sem enged, a helytartó kivégzésre itéli. Csakhogy pont aznap tér vissza a lány szerelme, immár Mahai Pecséttel a kezében.
Ezután boldogan élnek, mig meg nem halnak. ^^

Ez a közismertebb legenda, ám az eredeti szerint Monrjon, amikor a fővárosba megy hivatalnoki vizsgát tenni, beleszeret egy másik lányba, és azt veszi feleségül. Szóval Csunhjangot dobja.
Ez a változat, habár az eredeti, jóval kevésbé ismert, mint a happy enddel végződő átdolgozás.

És most lássuk a VALÓSÁGOT!
A legendának mindössze az egyik szereplője volt valós személy; méghozzá nem más, mint Monrjon. A férfit a való életben Szung Iszongnak hivták, aki ráadásul háromszor volt Árnybirónak kinevezve-szóval róla lett mintázva a fiú.
De szerelmi szálról és Csunhjangról már ne is álmodozzunk, mint lehetséges valós tényezők!

Címkék: árnybiró

Árnybiró 10. kötet

2008.04.23. 18:59 | fullpanic | Szólj hozzá!

Árnybiró 10. kötet
 
 
         Egy gyors ismétlés az előző kötetből: Hvang kisasszony Gakksi serege, amit ezúttal Hong Gildong irányit, teljes magabiztossággal veszi fel a küzdelmet Munszu gigászi fantomseregével. Miközben e ,,varázslények” egymást gyilkolásszák, egy hosszú kard nyúlik ki Hong Gildong szive felé; fröccsen is a vér, és ekkor… Ekkor jött a képszakadás. De mielőtt még szivinkfartust kapnál az izgalomtól, az újabb kötet végre meghozta a folytatást.
         Nem, nem Kjevolhjang nővérének vére az, hanem egyik bajtársáé, aki életét kockára téve megmentette a lányt. Csakhogy ezzel még nincs vége a csatának! Lapról lapra, oldalról oldalra, képkockáról képkockára egyre nagyobb fordulatoknak lehetünk szemtanúi, miközben mindenki el akar tenni valakit láb alól, csak éppenséggel senkinek sem sikerül ezt véghezvinnie.
Végül Hong Gildong, végignézve szerelme halálát, társai pusztulását, és beismerve saját ostobaságát, és botlásait, amiért rengeteg emberi áldozattal kellett fizetnie, úgy dönt, hogy véget vet lelki szenvedéseinek, és követi húgát a sirba. Miután megbocsát Munszunak, egy kard segitségével elhagyja a földi létet.
         Ám a fénypont mégcsak ekkor következik! Mindenki legnagyobb döbbenetére Adzsite jelenik meg, és miután társa segitségével lemészárolja a maradék katonát a környéken, elérkezettnek látja a pillanatot, hogy hozzáfogjon a haldokló Munszuval való utolsó beszélgetésének. Mert ugyebár nem elég, hogy a mi kis Árnybiránkat halálra püfölték, még az átok ereje is egyre hatalmasabbra duzzad, teljesen szétroncsolva ezzel a tüdejét.
Adzsite pár szó után otthagyja volt barátját, ám az ellene fellázadó Vonszult is magával viszi-méghozzá darabokban.
         És hogy mi lesz Munszuval? Leáll a szive és a légzése is abbamarad. De vajon tényleg meghalna? A 10. kötet az, amikor végső búcsút kell vennünk főhősünktől?
Nem olyan biztos az. Hisz Munszu kérésére Bangdzsa, gazdája halála előtt még lekezelte őt az akupunktúrás tűvel. Emlékszünk még a 2. kötet ,,Mandragóra” cimű történetére? Munszu akkor elrakott egyet a gyógyitó, feltámasztó tűk közül, amivel ezúttal ő lett lekezelve. De vajon elég ennyi hozzá, hogy visszatérjen a halálból? Vagy a sorsa már megpecsételődött?
A szóbeszédek úgy tartják, hogy akit megszúrnak egy ilyen mandragóra tűvel, az nem veszti életét, ám lelke nem térhet már vissza, mindössze a múlt emlékeinek képét kell újra és újra átélnie. De vajon Munszu van olyan erős, hogy kilépjen ebből az álomvilágból, és felébredjen hosszú Csipkerózsika-álmából?
És ha vissza is jön, lesz-e esélye Adzsite ellen, aki elkezdte az előkészületeket a végső leszámolásra, mellyel gyökeresen megváltoztathatja a világot.
         Bangdzsa és Jongszil(ld. 7. kötetnél)elindul, hogy meglelje a mandragóra ellenszerét, ami cseppet sem biztos, hogy valóban létezik. Eközben két volt Hvalbindang tag is készül az Adzsite elleni leszámolásra, amiért az végzett egy társukkal.
És hogy mi történik Szandoval?
Úgy tűnik búcsút kell vennünk a régi kedves, halk, mosolyával mindenkit lenyűgöző leánynak, aki a kiképzés során nemcsak testileg, de lelkileg is gyökeres átalakuláson ment keresztül. Miután Adzsite közli vele Munszu halálát, a lány úgy dönt, volt gazdájának ősi ellensége mellett marad, hogy segitse őt az új világ eléréséért folytatott küzdelemben.
Vajon lesz bárki is, akinek sikerül megállitania Adzsite hatalmas erejének törekvéseit? Azt mondják, erre csak Munszu képes. A kérdés az, hogy ha vissza is tér, lehet-e még olyan, mint a legutóbbi csatában folytatott nagy küzdelmek előtt…
 
A 10. kötetet megvásárolhatod a jobb könyvesboltokban(Alexandra, Libri), internetes webáruházakban(Alexandra online, bookline), vagy a MangaFan webboltjában(www.mangafan.hu/webbolt )!
 
Még több infó: www.mangafan.hu
 
Pár kép:

Címkék: árnybiró

Inuyasha-Shippou beszámolója

2008.04.12. 20:11 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-Shippou beszámolója
 
 
A nevem Shippou, és egy rókaszellem vagyok. Az apukámmal éltem együtt, csakhogy egy napon a gonosz villámfivérek megtámadtak minket. Apámat megölték és a prémjét diszként használták fel, ám nekem sikerült megszöknöm.
Felesküdtem, hogy bosszút állok apám haláláért, ám egyedül ez nem menne. Ezért volt szükségem a Szent Ékkő szilánkjaira, amely egy Kagome nevű lány táskájában lapultak.
El is loptam, ööö, akarom mondani, sikerült is megszereznem őket, ám a villámfivérek ellen még igy sem sikerült kiállnom.
Kagome utánam jött, és miközben azon fáradozott, hogy engem megmentsen, a fiatalabbik fivérnek sikerült elrabolnia őt.
Ezt persze nem hagyhattam. Ám egyedül nehéz feladat lett volna kiszabaditani a lányt, ezért Inuyashát biztam meg a küldetéssel.

Hm. Az az ostoba Inuyasha. Nem elég, hogy Kagomét is mindig felmérgesiti, még nekem is az agyamra megy. Állandóan piszkál, persze én mondom neki, hogy ez gyerekes dolog, de ő nem hallgat rám. Ostoba Inuyasha. Még azt sem képes eldönteni, hogy melyik lányt szereti jobban… Ostoba…
Végül is sikerült kiszabaditanunk Kagomét. A villámfivérek az Ékkőszilánkokat kérték cserébe, ám annak az ostoba Inuyashának esze ágában sem volt odaadni őket. Igy nem maradt más hátra, mint a csata. Természetesen én is rendesen kivettem belőle a részem; megmentettem Inuyashát, és Kagomét is.
Ezt követően persze könyörögve kérték, hogy maradjak velük, és védjem meg őket a gonosz szellemektől. Mivel jobb dolgom úgyse volt, és Kagome is felajánlott egy csomó apró kis finomságot, amit a saját világából hozott, beadtam a derekam, és beleegyeztem, hogy mostantól elkisérem őket Ékkővadászos útjukon.
Nemsokára összefutottunk Mirokuval, a perverz szerzetessel. Mégcsak gyerek vagyok, de még én is látom, mekkora nőcsábász. Minden szép lányt letámad-persze kevés sikerrel…
Ami azt illeti… Eleinte Kagoménél is próbálkozott, persze finoman a tudtára lett adva, hogy semmi esélye. Eleinte még az Ékkőszilánkokat is meg akarta kaparintani tőlünk; el akarta lopni. Méghozzá alattomosan. Még jó, hogy Kagoméék visszaszerezték.
Csak később derült ki, hogy minek köszönheti a birtokában lévő fekete szélörvényt. Egy Naraku nevezetű fickó átkozta meg vele a nagyapját, és ez a fekete lyuk apáról fiúra száll, mignem végleg végeznek azzal a galád félszellemmel.
Mivel Miroku igencsak megkedvelte a társaságunkat-pláne Kagoméét-csatlakozott hozzánk, igy már négyen folyattuk utunkat, hogy felkutassuk a Szent Ékkő szilánkjait.
Később még csatlakozott hozzánk egy Sango nevű szellemirtó lány is, akinek van egy aranyos kétfarkú macskaszelleme, Kirara. Én őt szeretem a legjobban; puha szőre van, amin nagyon jól lehet aludni, és bármit mondok neki, sosem felesel vissza.
Kiraranak megvan az a képessége, hogy a harcban óriási fenevaddá változzon. Ilyenkor képes repülni, és ami azt illeti, Sango és Miroku, sőt néha még Kagome is gyakran kihasználja ezt a képességét.
Szegény Kirara. Gyakran kihasználtuk, akarom mondani, kihasználták már. Ennek ellenére nagyon, nagyon szeretjük őt, és biztos vagyok benne, hogy ő is minket.
Az utunk most ésszak-kelet felé vette az irányt, mert várhatólag ott lapul Naraku, aki egy Inuyashával és Sesshomaruval vivott csata közben elég csúnyán megsérült. Az a galád most elbújt valahol, és rettegve várja, hogy én, Shippou a rejtekére bukkanjak!

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Kouga beszámolója

2008.04.12. 20:08 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-Kouga beszámolója
  
Inuyasha… Inuyasha… Inuyasha… Hol is hallottam már ezt a nevet?
Ja persze! Az az átkozott pincsi! Úgy fenn hordja az orrát az a bolhás dög, mint valami kiskirályfi. Pedig aztán neki tényleg nincs mire…
Bezzeg Kagoménak, az asszonyomnak lenne rá oka bőven. Az én szépséges hercegnőm… Megigértem neki, hogyha megöltem Narakut, elintézem ezt a rühes kutyát, és feleségül veszem. Természetesen igent mond majd, vagyis mondott…
Alig várom már…
De előtte…
Előtte el kell intéznem azt a féreg Narakut. Megölte a bajtársaimat, akikért, mint a farkasklán hercege, bosszút kell állnom. Megfizet még azért, amit tett… Csak kerüljön a kezeim közé…
A lábamba ágyazódott Ékkőszilánkok segitségével simán elintézem azt az átkozottat. Csak még meg kell találnom…
Az az idióta Inuyasha a múltkor futni hagyta azzal az idióta bátyjával együtt. Naraku teljesen le volt gyengülve, még egy csecsemő is elintézte volna, de ezek ketten még erre is képtelenek voltak.
Az az ostoba Inuyasha… Azt hiszi Kagome csak őt szereti, persze én tudom jól, hogy az ÉN asszonyom lesz és senki másé. De az a kutya… Akárhányszor találkozom az én szépséges
Kagomémmal, rögtön el kezd féltékenykedni. Haha! Na igen, van is mire! Még a vak is látja, hogy Kagome és én tökéletes párt alkotunk!
Nemrég még egy Ayame nevű lány is felkeresett, miszerint ő a menyasszonyom. Én bezzeg mondtam neki, hogy túl sokat ült a napon, és csak napszúrást kapott, de ő erre hevesen tiltakozni kezdett. Azt mondta, hogy évekkel ezelőtt, a holdszivárvány éjszakáján meigértem neki, hogyha elég nagy lesz majd, akkor feeségül veszem. Nem Ayame. Felejtsd el. Mégha igértem is ilyet, az én asszonyom nem lehet más, csak Kagome…

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Sango beszámolója

2008.04.12. 20:05 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-Sango beszámolója
 
Régebben hallottam egy legendát a Shikon no Tama születéséről…
Több száz évvel ezelőtt élt egy Midoriko nevű papnő, akinek a hatalma olyan nagy volt, hogy képes volt megtisztitani a szellemeket. Több száz szellemmel végzett igy, ám egy napon ezek a gonosz lények összefogtak, hogy örökre végezzenek a papnővel. Midoriko hét nappal, hét éjjelen át küzdött a szellemekkel, ám végül egynek sikerült őt megsebesitenie.
Midoriko utolsó leheletével még megtisztitotta a szellemet, ám a nagy erőfeszitésbe az ő lelke is kivált. Ez a lélek a Szent Ékkő…
S habár Midoriko és a szellemek kővé váltak, legbelül érzem, hogy a papnő még nem veszitette el a csatát. Az Ékkő belsejében még továbbra is dúl a háború a jó és a gonosz között…
Ezért kell megállitanunk Narakut, mert ha megszerzi a Négy Lélek Ékkövének darabjait, és egyesiti azt, legyőzhetetlen lesz, és a világot elönti a gonoszság…
Az az aljas féreg igy is rengeteg embernek ártott már; Inuyashanak, Mirokunak és persze nekem is…

Az apámmal és a kisöcsémmel, Kohakuval egy szellemirtó faluban éltünk. A mi feladatunk volt, hogy elűzzük a szellemeket. Ám egy napon, gonosz csapda áldozataivá váltunk…
A palota ura, aki megbizott bennünket Naraku irányitása alá került, miközben az a féreg maga is ott volt a háttérbe visszahúzódva.
Miután elintéztük a szellemeket, Naraku irányitása a kisöcsémre is kiterjedt, akit arra használt fel, hogy lemészárolja vele Kohaku társait, köztük az apánkat is.
Miközben megpróbáltam megállitani a palota urát, az emberei nyilakkal ránk támadtak, igy nem volt sok esélyünk. Ám Kohaku és én, életben maradtunk. De csak később jöttem rá, milyen áron…
Az az aljas Naraku később azt hazudta nekem, hogy Inuyasha mészárolta le a falumbelieket, és ő gyújtotta fel a szülőhelyemet. Persze ebben is az ő keze volt.
Szégyenemre rátámadtam Inuyashára, de szerencsére hamar kiderült az igazság: Naraku csúnyán átvert engem.
És ami a legrosszabb: most ő irányitja Kohakut. A kisöcsém meghalt volna, ám Naraku egy ékkő segitségével életben tartotta, és most azt csinál vele amit akar; teljesen az irányitása alá vonta.
Viszont ha az Ékkőszilánk kikerül Kohaku hátából, a kisöcsém azon nyomban meghal. Mindössze a Szent Ékkőszilánk tartja életben…
Felesküdtem, hogy megbosszúlom a szellemirtók halálát, és kiszabaditom a kisöcsémet. Ehhez az kell, hogy végezzek Narakuval. Ám az a féreg napról napra erősebb lesz; képes magába szivni más szellemeket is, igy egyre hatalmasabb lesz, míg meg nem állitjuk. 
Inuyashával, Kagoméval, Shippoval és Mirokuval elhatároztuk, hogy bármi áron, de bosszút állunk azokért, amit tett, és semmiképpen sem hagyjuk, hogy megszerezze az összes szilánkot…

Ha már itt tartunk, nem könnyű ilyen útitársakkal utazni. Pláne nem Mirokuval. Az a perverz szerzetes minden alkalmat megragad, csakhogy megfogdossa a fenekemet. Nem is beszélve arról, hogy minden lánnyal kikezd-persze nem sok sikerrel...
Bár nem mintha valaha is féltékeny lettem volna! Ugyan miért tennék ilyet?! Csak mert minden csinos lánytól megkérdi, hogy ,,Lennél-e a gyermekeim anyja?"?! 
Ugyan, kit érdekel...
Aztán ott van a Kagome-Inuyasha-Shippo trió. A kis rókaszellem mindig piszkálja Inuyashát, aki ettől teljesen felkapja a vizet, és pár monoklival jutalmazza Shippo akadékoskodását. Mire Kagome rögtön a kis rókakölyök védelmére kel, és már üvölti is, hogy ,,Fekszik!", amitől persze Inuyasha rögtön padlót fog.
Azért néha mulattató is tud lenni ez a dolog.
De ezeket leszámitva, a barátaim személyében igazi kincsekre akadtam...

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Kagome beszámolója

2008.04.12. 19:59 | fullpanic | Szólj hozzá!

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Miroku beszámolója

2008.04.12. 19:54 | fullpanic | Szólj hozzá!

 Inuyasha-Miroku beszámolója

 
A középkori Japánban élt egy hatalmas erejű papnő, Kikyou, akinek a birtokában volt a Négy Lélek Ékköve-eredeti nevén, a Shikon no Tama.
Őt bizták meg az Ékkő őrzésével, hogy a gonosz szellemek nehogy megkaparintsák.
A Shikon no Tama nem egy hétköznapi gyöngy-erejével a birtokosának megnőtt az ereje, s kivánsága valóra vált.
Ám egy napon Kikyou papnő meghalt, s úgy rendelkezett, hogy a holttestével együtt égessék el a Négy Lélek Ékkövét is…
Csakhogy ezzel a Négy Lélek Szent Ékköve nem tűnt el véglegesen; 500 évvel később Kikyou lelke és a gyöngy reinkarnálódott egy 15 éves gimnazista lány, név szerint Higurashi Kagome testében.
Kagome igy megkapta az elhunyt papnő erejének egy részét-miszerint szent nyilvesszőket képes kilőni, és képes megérezni a Szent Ékkő jelenlétét-, s nagy örömömre ezenfelül még örökölte a szépségét is.
A lány 15. születésnapján beleesett a házukhoz tartozó szentély kútjába, igy eljutott ide, a középkori Japánba-ahol hagy jegyezzem meg, rengeteg csinos lány van, akik ráadásul alig várják már, hogy a gyermekeim anyja lehessenek…
Kagome persze egy kicsit meg volt rémülve, hogy mégis hova került. Dee, nem kell félteni a kislányt, hamar megtalálja a helyét.
Nem sokra ideérkezése után, találkozott a félszellem Inuyashával.
Háát, hogy is mondjam. Nem valami nyugodt pasas, de azért néha el lehet vele dumálni… A kár csak az, hogy ha széplányokról akarok beszélni, rögtön eltereli a témát.
Na mindegy. A lényeg, hogy kiderült, Kagome testében van a Négy Lélek Ékköve.
Az Ékkő hamarosan kivált a testéből, és a lány nagy pechére össze is törte azt a szent nyilvesszővel. Na igen, Kagome. Jobban is figyelhettél volna. Na de mindegy. Végül is, ha te nem jössz közbe, sosem ismerkedhettem volna meg a gyönyörű Sangoval, és sok más helyes lánnyal.
Naa, de ne rohanjunk ennyire előre! ^^ Vegyük úgy, hogy nem mondtam semmit!
Tehát Kagome szilánkokra törte a Szent Ékkövet, ami pedig nem jó, mert igy rengeteg gonosz szellem megkaparinthat magának egy-egy szilánkot.
Pláne Naraku, aki a legeslegesleggonoszabb szellem az összes közül.
Ha már itt tartunk, az az átkozott volt, aki megátkozott a tenyeremen lévő fekete lyukkal, amellyel bármit beszippanthatok-olyasmi mint egy örvény.
Szóval ha az az átkozott nem veri át a nagyapámat, akkor nincs a tenyeremen most ez a lyuk, és akkor békében élhetnék egy gyönyörű lány mellett, amig meg nem halok!
Merthogy ez az örvény egy napon engem is be fog szippantani…

De hát ne térjünk el a tárgytól! Ööö, hol is tartottam? Ja igen!
Kagoméra hárult a feladat, hogy összegyűjtse a Szent Ékkö szilánkjait-mivel ő törte össze.
Ebben segit neki Inuyasha-persze nem holmi önzetlenségből. Hová gondolunk…
Mindössze azért, hogy ha összegyűjtik a szilánkokat, akkor teljesülhessen a vágya, miszerint teljesen szellemmé akar válni. Botrányos…
Nos, itt jövök ÉN a képbe!
Kagome és Inuyasha egy útjuk alkalmából összefutottak velem, és mit ne mondjak… Nagyon megtetszettem a lánynak… Kagome teljesen belém habarodott. Én persze mondtam neki, hogy nem, nem lehet, mivel neki ott van Inuyasha. De ő egyre csak azt hajtogatta, hogy engem szeret és senki mást.
Nem mondom, tényleg csinos lány, de mivel láttam Inuyashán, hogy milyen féltékeny, megesett rajta a szivem, és azt mondtam, inkább hagyjuk…
Perszee, abba azért beleegyeztem, hogy együtt keressük tovább a Szent Ékkő szilánkjait. Meg hogy végre leszámoljunk Narakuval.
Inuyasha mindig azzal jön, hogy majd ő megöli a kardjával, a Tessaigával. Persze én tudom, hogy nem képes rá. Egyedül ÉN intézhetem el a Szélörvénnyel. És ha az a hülye félszellem még sokáig akadékoskodik, őt is beszippantom.
Miért is ne… Ha Inuyasha meghalna, akkor Kagome is az enyém lehetne…
Úgy értem… Minek kéne nekem az a lány, hiszen minden szépség a lábaim előtt hever.
Szóval együtt folytattuk utunkat, hogy összegyűjtsük a szilánkokat, és hogy végezzünk Narakuval. Az a bestia! Emlitettem már, hogy mit csinált a tenyeremmel? Az az átkozott… Ja igen, ezt már mondtam.
Akkor nem is várakoztatlak tovább, folytatom a beszámolót: utunk során találkoztunk Sangoval a nagyon-nagyon helyes szellemirtó lánnyal. Persze, természetesen ő is rögtön a lábaim előtt hevert.  Hát most mit szépitsem a dolgot, nem?
Ami azt illeti, neki is bőven van mit törleszteni Narakunak. Meg akarja bosszúlni az öccsét, Kohakut. Hm… A kis pimasz. Bezzeg Sango őt állandóan ölelgeti.
Bááár, nem mintha velem ezt nem tenné! Nehogy félreértsetek! Sango TÉNYLEG szokott ölelgetni! Ha mondom! Miért is hazudnék?! Naa higgyétek el, légyszi…
És ha már itt tartunk: ha szép lányok vagytok, jelentkezhettek nálam, Mirokunál, a tehetséges és jóképű szerzetesnél, hogy megjósoljam a jövőtöket.
Igen. Már most látom… Nagyon, nagyon sok gyereked lesz-méghozzá egy szerény szerzetestől. ^^

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Az anime

2008.04.12. 19:23 | fullpanic | 2 komment

Inuyasha-A sorozat
 
 
Az Inuyasha egy középkori Japánban játszódó, akció-horror sorozat, amely már meghóditotta az egész világot.
Akiket érdekel a sorozat:
@Itt megveheted az Inuyasha DVD-ket: www.xpress.hu
@És végül egy aranyos karakterteszt:): http://anime-torony.extra.hu/index1.html
 

 

A sorozat hossza:      167 epizód
Ebből leszinkronizálva:     104 epizód
Szinkronszinészek névsora itt:  http://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_szinkronszineszek
Movie-k, OVA-k:
     4 mozifilm
Az Inuyasha alkotója:    Takahashi Rumiko
Bővebben az alkotóról itt:
http://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_az_alkoto
A sorozat gyártási ideje:     2000-2004
Rendezte:     Ikeda Masashi, Aoki Yasunao
Eredeti mű:     Takahashi Rumiko
Irta:     Ota Ai, Endo Akinori, Chiba Katsuhiko, Sumisawa Katsuyuki, Ikeda Masashi, Yamada Takashi, Takahashi Tetsuko
Karakter dizájn:    Hishinuma Yoshihito
Zene:     Wada Kaoru
Openingek, endingek itt:
  http://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_openingek_endingek_1
Stúdió:
     Sunrise, Kyoto Animation, Yomiuri TV
Szereplők: http://manga.blog.hu/2008/03/30/title_25638

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Szinkronszinészek

2008.04.12. 19:21 | fullpanic | Szólj hozzá!

Szinkronszinészek

Szerintem ebből a szempontból az Inuyasha a legszerencsésebb anime. Hogy miért is? Mert a karakterek tényleg azt kapták, amit megérdemeltek: a legjobb szinkronszinészek hangját!
J
 
Inuyasha                Moser Károly
Kagome                    Molnár Ilona
Miroku                      Markovics Tamás
Sango                    Bogdányi Titanilla
Shippo                    Steiner Kristóf
Kikyou                    Szabó Gertrúd
Kouga                    Előd Álmos
Naraku                    Láng Balázs
Kaede                    Kassai Ilona
Sesshomaru                    Damu Roland
Kagura                    Csampisz Ildikó
Jakotsu                Pálmai Szabolcs
Sota                         Jelinek Márk
Jaken                      Katona Zoltán
Myouga                  Pálfai Péter
Hachi                        Csuha Lajos
Kagome anyja             Sz. Nagy Ildikó
Kagome nagypapája       Szalai Imre

Címkék: inuyasha

Inuyasha-A történet röviden

2008.04.12. 19:20 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-A történet röviden
 
 
A történet középpontjában a Shikon no Tama, vagyis a Négy Lélek Szent Ékköve áll. Ez egy olyan hatalommal biró gyöngy, amelynek segitségével a szellemek és a gonosz emberek ereje a többszörösére nő, s teljesiti gazdája egy kivánságát.
Mivel a jónép nem akarta, hogy a Szent Ékkő rossz kezekbe kerüljön, 500 évvel ezelőtt egy Kikyou nevű papnő gondjaira bizta. Az ő feladata volt a gyöngy védelmezése-akár a saját élete árán is.
Kikyou egy küzdelem során meg is hal, amikor a félszellem Inuyasha ellen harcol, s úgy határozik, hogy a Szent Ékkő semmiképpen sem kerülhet rossz kezekbe, ezért a biztonság érdekében, égessék el a papnő testével együtt.
 
Csakhogy Kikyou lelke a Négy Lélek Szent Ékkövével együtt 500 évvel később reinkarnálódik egy Kagome nevű, gimnazista lány testében.
Kagome a 15. születésnapján beleesik a szentélyükben található mágikus kútba, igy átkerül a középkori Japánba, ahol aztán rögtön rátámadnak a gonosz szellemek. Ennek oka, hogy Kagome testében van a gyöngy, ám erről a lány mit sem tud.
Miután találkozik a félszellem Inuyashával, fordulópontra érkezik az élete; szilánkokra töri a Szent Ékkövet, melynek darabjai szivárványként szórodnak szét a középkori Japánban.
Kagomére és Inuyashára hárul a feladat, hogy összegyűjtsék a szilánkokat, de vajon van-e esély, hogy a Szent Ékkő darabjai ismét egyesüljenek?
Kagome és Inuyasha útja persze koránt sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Útjuk során egyaránt találnak barátokat és ellenségeket, miközben a rég elfeledett múlt egyre nagyobb árnyként tornyosul a szereplők életére…
 

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Openingek, endingek

2008.04.12. 19:18 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-Openingek, endingek

Openingek
 
 
1. I want to change the world                    (V6)
2. I am                            (Hitomi)
3. Owariani Yume                    (Nanase Aikawa)
4. Grip!                           (Every Little Thing)
5. One day, one dream                    (Tackey & Tsubasa)
6. Angelus                       (Hitomi Shimatani)
 
 Endingek
 
 
1. My will                    (Dream)
2. Fukai mori                    (Do As Infinity)
3. Dearest                    (Ayumi Hamasaki)
4. Every heart                    (BoA)
5. Shinjitsu no Uta                    (Do As Infinity)
6. Itazura na kiss                    (Day After Tomorrow)
7. Come                    (Namie Amuro)
8. Brand-New world                    (V6)

Címkék: inuyasha

Inuyasha-Az alkotó

2008.04.12. 19:16 | fullpanic | Szólj hozzá!

Takahashi Rumiko
 
 
Na igen. Japán egyik legnagyobb, és a világ egyik leghiresebb mangakájával állunk szemben!^^’
Takahashi Rumiko 1957. október 10-én született, Japánban, Niigatában.
Egész életében odavolt a mangákért, rajongott értük, s ez a rajongás főiskolás korában olyan magas szintre ugrott, hogy úgy döntött, hobbijának szenteli az életét.
Két évvel később már debütált is a ,,Katte Na Yatsura” cimű művével a Shounen Sunday cimű lapban.
Majdhogynem 10 évig, 1978-1987 ,,Urusei Yatsura” cimű művén dolgozott, majd ezután jött két legsikeresebb mangája, a ,,Ranma ½” és az ,,InuYasha”.
Annyi biztos, hogy döntését nem bánta meg. Világszerte, de pláne Japánban odavannak munkájáért; hihetetlen karaktereiért és persze a jól megcsavart történeteiért.
Mára már ő Japán egyik leggazdagabb asszonya, s a világ talán legsikeresebb mangakája.
Műveivel több dijat is elnyert.
1981-ben a Shogakukan-Manga-dijat az ,,Urusei Yatsura”-ért, 1987-ben Seiun-dij szintén az ,,Urusei Yatsura”-ért, 1989-ben Seiun-dij a ,,Mermaid Saga”-ért, 1994-ben a San Diego-Comic-Convention dija és 2002-ben a Shogakukan-Manga-dij az ,,InuYasha”-ért.
Mangái:
Rumic World    (1984)     3 kötet
Urusei Yatsura    (1978-1987)    34 kötet
Maison Ikkoku    (1980-1987)     10 kötet
Ranma ½   (1987-1996)    38 kötet
Mermaid Saga  (1984-1994)    4 kötet
One Pound Gospel   (1987-2006)   4 kötet
InuYasha   (1996- )    eddig 50 kötet
Takahashi Rumiko Kessakushü  (1980- )   eddig 3 kötet
 

Címkék: inuyasha

Ruróni Kensin 2. kötet

2008.04.12. 17:49 | fullpanic | Szólj hozzá!

Ruróni Kensin 2. kötet
 
 
 
Hm. Bevallom őszintén, sokat tanakodtam, hogy magyarosan irjam-e a neveket ennél a mangánál. Hogy miért pont ennél? Mivel itt olyan szembetűnőek a néhol rossz kiejtések(és igy kiirások), nem beszélve arról, hogy eleinte igencsak idegesitőek a magyarositott nevek. De.
Na igen, jön a ,,de”. Mivel a manga tartalmát irom le, ezért úgy illik, hogy a neveket is ekként véssem. Szóval felkészülni a ,,Szanoszuke” és egyéb nyalánkságokra! ^^
 
A sorozat első kötete pont a legizgalmasabb résznél ért véget: Kensin és Szanoszuke harca kezdetét veszi-ami azonban a folytatás elején már be is fejeződik. Ugyan kinek lenne esélye a hirhedt Emberölő Battószai ellen?!
Szagara, veresége után úgy határoz, hogy Kensin közelében marad, hogy megfigyelje az emlitett ,,célpontot”. Na, és ha már itt vagyunk, emlitsünk is néhány szót Szanoszuke múltjáról.
Az ifjú bunyós gyerekkorában Szagara Szózó kapitány mellett szolgált tanoncként(ezért is vette fel a Szagara nevet), aki a Szekihótai egység egyik vezére volt. Feladatuk ekkortájt a kormány igéreteinek hiresztelése, terjesztése volt, amit azonban pénzügyi okok miatt a kormány nem tudott betartani. Éppen ezért, hogy megakadályozzák a teljes felháborodást és a további következményeket, szélhámosnak kiáltották ki a Szekihótai egységet, igy az általuk terjesztett hirt is természetesen hazugságnak könyvelték el. Ezek után nem volt mit tenni; az egység vezetőit halálra itélték, igy Szagara kapitány is igy végezte.
A harc során ismét feltörnek Szanoszuke emlékei, és végül sikerül ráébrednie, hogy Kensin immár nem a gyűlölt kormányt szolgálja, hanem csakúgy mint ő, egy jobb és igazságosabb világért küzd. Úgy határoz, hogy végleg felhagy a bunyózással, és a kis csapat mellett marad.
Ám a nyugalom természetesen nem tart örökké, hisz máris érkezik Kensin következő ellenfele, az egykori Isin hazafiakat ritkitó Kurogasza, aki kizárólag a gyilkolásban lel örömet.
Szinte úszik a boldogságban, amikor megtudja, hogy a hires Battószai ellen kell felvennie a harcot, csakhogy hamar csalódás is lesz a vége, hisz rájön, hogy Kensin már nem az a hidegvérű gyilkológép, aki egykoron volt.
Mindent elkövet annak érdekében, hogy ezen változtasson, még Kaorut is elrabolja, sőt, a lány halálával akarja feldühiteni Kensint. De vajon ez elég lesz ahhoz, hogy a kedves, udvarias vándorból ismét egy érzelemmentes gyilkos váljon? A lány iránt táplált szeretete és annak elrablója iránt érzett gyűlölete képes lesz utat törni az Emberölő Battószainak?
A Kensin manga 2. kötetéből megtudhatod!
 
Megvásárolhatod a MangaFan webboltjában, az Alexandra könyvesboltokban, online és a bookline!
 
Még több infó: www.mangafan.hu
 
Pár kép:

Címkék: ruróni kensin

Inuyasha-Inuyasha beszámolója

2008.03.31. 18:03 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-Inuyasha beszámolója
 
 
Az egész história 50 évvel ezelőtt kezdődött.
Egy hatalmas erejű papnő, Kikyou, azt a megtiszteltetést kapta, hogy ő őrizheti a Shikon no Tama-t, vagyis a Szent Ékkövet, ezt a felbecsülhetetlen értékű kincset. Akinek a birtokába kerül, hatalmas erőre tesz szert, szinte legyőzhetetlenné válik, igy nem csoda, hogy a szellemek és a gonoszsággal megfertőzött emberek minden pillanatban maguknak akarták megkaparintani.
Mivel én csak egy félszellem vagyok, én is meg akartam szerezni, hogy a segitségével egészen szellemmé válhassak. Csakhogy Kikyou túl éber volt. Igy esélyem se volt, hogy kijátsszam.
 
Egy napon aztán jött Naraku. Kikyou-t megölte, méghozzá egy aljas csapda kiséretében. Felvette az alakomat és halálos sebet mért a lányra, aki ettől teljesen abban a hiszemben volt, hogy én támadtam meg. Utolsó erejével még kilőtt egyet szent nyilvesszei közül, amellyel 50 évre egy fához szegezett, a Csontok kútjának erdejében.
 
Attól rettegve, hogy a Szent Ékkő rossz kezekbe kerül, Kikyou úgy határozott, hogy égessék el a holttestével együtt. Ám ezzel a Shikon no Tama története még nem ért véget…
Ötszáz évre a tragédiára egy 15 éves gimnazista lány, Higurashi Kagome testében reinkarnálódott a papnő lelke a Szent Ékkővel együtt.
 
A história igazán csak ekkor veszi kezdetét; Kagome beleesett a családi szentélyükben található kútba, amellyel egy ötszáz évvel ezelőtti világban találta magát; a középkori Japánban.
Mivel a Shikon no Tama az ő testébe volt beágyazódva, a szellemek, akik megérezték rajta az erőt, rögtön a nyomába eredtek. Szerencséjére azonban összefutott velem, és a Kikyou-tól örökölt erejének köszönhetően felébresztett 50 éves álmomból, és kiszabaditott a szent nyilvessző csapdájából.
Csakhogy ezzel a gondokat nem oldottuk meg. Az Ékkő nem lett az enyém, Kagome pedig evilági tartózkodása alatt egy iszonyúan béna célzással szilánkokra törte a Négy Lélek Ékkövét, megpecsételve ezzel sokunk sorsát.
 
Az esély igy mégjobban megnőtt, hogy gonosz kezekbe kerülnek az Ékkőszilánkok, ellenben az én esélyeim jóval lecsökkentek, hogy valaha is egészen szellemé válhassak. Igy kénytelen voltam szövetséget kötni Kagoméval; mivel ő érzi, és látja is a Shiko no Tama darabjait a birtoklók testében, oda tud vezetni a szilánkokhoz, amit én az erőmnek köszönhetően könnyűszerrel megszerzek.
 
Egyszerűnek tűnik a dolog, de sajnos korántsem az. Pláne, hogy Naraku, Kikyou gyilkosa ismét feltűnt a szinen, teljesen felcsigázva attól, hogy engem végérvényesen a sirba tegyen, és hogy megkaparintsa az Ékkő darabjait.
Csakhogy ha rajtam múlik, ez sosem fog megtörténni. Megbosszúlom a papnőt, és összegyűjtöm a szilánkokat, hogy végre teljesülhessen a vágyam, és egészen szellemmé válhassak.

Címkék: inuyasha

Inuyasha-A szereplők

2008.03.30. 07:01 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-A szereplők
 
 
Inuyasha: a középkori Japán félszellem lakója. Inuyasha édesanyja ember, míg apja egészen szellem volt, igy ő egy keverékként jött a világra. Habár rendelkezik emberi érzelmekkel, hátulütője, hogy minden hónapban egyszer, ugyanazon az éjszakán teljesen emberré változik, sebezhetővé válva ezzel ellenségeivel szemben.
Inuyasha szerelmes volt a papnő Kikyouba, csakhogy Naraku csapdába csalta őket, véget vetve ezzel a románcnak. Inuyasha eleinte gyakran látja Kagoméban volt szerelmét, ám egy idő után már magáért a diáklányért is gyengéd érzelmeket kezd táplálni.
Célja, hogy bosszút álljon Narakun, és hogy a Szent Ékkő segitségével egészen szellemmé válhasson.
Bővebben: http://manga.blog.hu/2008/03/31/inuyasha_inuyasha_beszamoloja  
 
 
Higurashi Kagome: 15 éves gimnazista lány, akiben reinkarnálódott Kikyou lelke és a Shikon no Tama. Kagome, miután beleesik a szentélyükben található kútba, a középkori Japánban találja magát, ahol is összefut Inuyashával, és ahol egy szellemmel vivott csatában egy ,,ügyes” manőverrel szilánkokra töri a Négy Lélek Ékkövét egy szent nyilvessző segitségével.
Kagome ezek után rendszeresen ingázik a jelen- és a középkor között, hogy társai segitségével összegyűjtse a Szent Ékkő darabjait, és hogy leszámoljon Narakuval.
Bővebben:
 
 
Miroku: a szerzetes, akinek Szélörvény van a tenyerében.
Miroku a valaha élt legperverzebb szerzetes; minden lánnyal kikezd, és ugyanennyitől meg is kérdi, hogy nem lenne-e véletlenül a gyermekei anyja.
Attól retteg, hogy egy napon elnyeli a tenyerében található fekete lyuk, amely apáról fiúra szállva, minden nemzedéket ,,megfertőz”. Mivel ezzel a ,,pecséttel” Naraku bélyegezte meg a családot, Miroku legfőbb célja elpusztitani a gonosz félszellemet.
Gyengéd érzelmeket táplál Sango iránt, amit gyakran egy félresikerült mozdulattal próbál bizonyitani.
Bővebben: _beszamolojahttp://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_miroku
 
Sango: a szellemirtó lány. Családját, és faluját szintén Naraku pusztitotta el, sőt, az orránál fogva vezetve még Inuyashanak is nekiuszitotta.
Felesküdött, hogy bosszút áll rokonaiért és barátjaiért, legfőbb kivánsága azonban mégis az, hogy visszakaphassa öccsét, Kohakut.
A fiút Naraku irányitja egy Ékkőszilánk segitségével, ami azonban ha kiválik Kohaku testéből, a fiút azonnal a sirba dönti.
Sango leghűségesebb társa, és legfőbb segédje a csatákban a macskaszellem, Kirara.
Bővebben: http://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_sango_beszamoloja
 
Shippou: a rókaszellem kölyök. Shippou habár 8 évesnek se néz ki, már több évtizedet is megélt. Ez még tapasztaltságán sem látszik. A csatákban igencsak félénk, gyakran Inuyasháék húzzák ki a pácból.
Édesapja halála után csatlakozott a Kagome-Inuyasha csapathoz, amelynek férfi tagjával állandó összetűzésbe keveredik. Hogy tisztán lássuk a helyzetet: Shippou folyton felpiszkálja Inuyashát, amire az egy jókora barackkal válaszol, mire Kagome kimondja a ,,Fekszik!” szót.
 
 
Naraku: a csapat legfőbb ellensége. Naraku igazából csak egy félszellem, hisz a halandó Onigumo testéből és több száz szellem egyesüléséből született.
A csatába általában két szolgálóját küldi(Kagura és Kanna), míg ő előszeretettel tartózkodik a háttérben, onnan igazgatva a szálakat.
Mivel Onigumo szerelmes volt a papnő Kikyouba, Naraku is gyengéd érzelmeket táplál iránta-akármennyire is ellene van ennek.
 
 
Kikyou: a hatalmas erejű papnő, a Shikon no Tama volt őrzője.
Kikyou és Inuyasha mindaddig szerették egymást, mig Naraku egy ravasz csellel ki nem játszotta az álompárt. A félszellem felvette Inuyasha alakját, majd halálos sebet mért a papnőre. Kikyou még utolsó erőfeszitésével a fához szögezte szerelmét, majd gyűlőlettel a szivében búcsút mondott e világnak.
Csakhogy az Ékkő szilánkokra törése után egy boszorkány előkaparta a hamvait, és feltámasztotta a lányt, hogy az különleges erejével hozzásegitse az Ékkő darabok megszerzéséhez(Kikyou is megérzi a szilánkok jelenlétét).
Habár a lány majdnem úgy néz ki, mint élőkorában, az összetákolt testének fenntartásához lelkekre van szüksége, melyeket a Lélekrablók segitségével gyűjt.
Kikyou még sokáig abban a hiszemben él, hogy aznap Inuyasha támadt rá mérges karmaival, csakhogy az igazság kideritése után sem csökken sokat a fiú iránt táplált gyűlölete. Ennek ellenére a másik érzelme sem veszett oda; még mindig szereti Inuyashát, aki emiatt gyakran küzd választási problémákkal(Kagome VS. Kikyou).
 
 
Sesshoumaru: Inuyasha egészen szellem fivére.
Sesshoumaru eleinte igencsak gyűlöli öccsét, ennek oka főként az a kard, amelyet nem ő, hanem a félszellem örökölt apjától. A Tessaiga olyan hatalommal bir, amely képes egyszerre száz szellemmel is végezni, ezzel ellnetétben a Sesshoumaru által örökölt Tensaiga ,,csak” visszahozza az emberi életeket.
A szellemnek két társa is van útja során, mely eleinte igencsak céltalannak tűnik, ám Naraku cselszövésének hála, hamar értelmet nyer.
A 8 év körüli emberlány, Rin és a koboldformájú szellem, Jaken loholnak folyton a nyomában.
 
 
Kouga: a farkasklán vezére, szerelmes Kagoméba.
Kouga szintén egészen szellem, sőt, erejét még a lábába ágyazódott két Ékkőszilánk is megnövelte.
Kagome iránt táplált érzelmei miatt gyakran kerül összetűzésbe Inuyashával, aminek hangos üvöltözés és szitkozódás lesz a vége.
Kouga is üldözi Narakut, ám ő a klánja kiirtásáért akar bosszút állni.
Bővebben: http://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_kouga_beszamoloja

Címkék: inuyasha

Friss sorozatok

2008.03.29. 19:19 | fullpanic | Szólj hozzá!

Friss sorozatok

@Ne feledjétek: szombatonként és vasárnaponként 20:25-től Full Metal Panic? Fumoffu!!

@Péntekenként egy új anime bűvölhet el minket-persze csak ha engedünk a kisértésnek. A Honey and Clover(magyarul Méz és lóhere) a főiskolások mindennapi életét hivatott bemutatni.
Takemoto, Morita és Mayama nem épp a leggazdagabb fiatalok csoportjába tartozik, bár Moritának gyakran van egy köteg dugipénz a zsebében, amit ,,titokzatos" munkájával szerez.

A fiúk hétköznapi élete egy napon megbolydulni látszik, amikor is tanáruk, Hanamoto Shuuji a főiskolára hozza unokahúgát, Hagumit, akit még a széltől is megpróbál óvni-bár Morita ellen ez az erőlködés teljesen hasztalan. Az aprócska termetű lány olyan, mint egy ,,erdei manó", ennek ellenére Takemoto és barátja, Morita első látásra beleszeretnek-persze udvarlási eszközeik kissé eltérőek...
A sorozat főbb szereplője még Yamada, aki szintén megkedveli a ,,kis" újoncot. A csinos lány egyébként Mayamaba szerelmes, bár viszonzatlanul, hisz a fiú szive egy özvegy nőért dobog.

Egyszerűnek látszik a sorozat felépitése, ám azt még korántsem sejthetjük, miket okozhatnak ezek a bonyolult érzelmek és kapcsolatok.

Hadd ejtsek pár szót a szinkronról is!
Eleinte aggódtam, hogy nem fogják eltalálni ezeknek a bohókás szereplőknek a hangját, de kellemesen csalódtam. Nemcsak a hangválasztás, maga a szinészek hangjátéka is nagyszerűre sikeredett! Takemoto hangja(azt hiszem Előd Botond, de nem tuti 100)már-már úgy adja elő, mint egy eredeti japán. Na jó, inkább nem hasonlitgatok, de ennek a fiatal főiskolás srácnak az örömujjongásai és elmerengései tényleg nagyon ott vannak!

Egy szó mint száz: ezt a vicces, hülyeségtől hemzsegő(jó értelemben!), egyedi, gyönyörű grafikájú, érzelmes animét bárkinek tudom ajánlani, aki péntekenként 21:15-től ráér!

Kaleido Star-Az anime

2008.03.29. 17:43 | fullpanic | 1 komment

Kaleido Star-A sorozat
 
 
Harc az álmokért; egy anime, ami megmutatja mire képes az ember, ha valamit igazán a fejébe vesz.
Egy mesés történet, amely egy kis realizmussal is párosul.
És a jelszó: ,,Higgy az álmaidban!"
 
A sorozat hossza: 51 epizód
Ebből leszinkronizálva: 51 epizód
Szinkronszinészek névsora itt:
Műfaj: dráma, romantika, vigjáték
Moviek, OVA-k: 3 OVA: Kaleido Star-A szomorú hercegnő
                                     Kaleido Star-A Főnix legendája 1-2.
                                     Kaleido Star-Good day yo! Goood!!
A sorozat gyártási ideje: 2003-2004
Rendezte: Sato Junichi
Zene: Mina Kubota
Stúdió: Gonzo, TV Tokyo

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A manga

2008.03.29. 17:42 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-A manga: A végzet szárnyai
 
 
A történet a sorozat befejezése után játszódik 15 évvel, amikor is a fiatal Yume-Sora húga-úgy dönt, hogy bármi áron, de találkozni akar nővérével, mivel az már évek óta nem tér vissza Japánba.
Yume csatlakozik a Kaleido Szinpadhoz, abban bizva, hogy igy megtalálja keresett célpontját...
 
A manga, amelyben nemcsak új, de egy-két régi szereplő is feltűnik, 2007. február 19-én debütált.

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A rendező

2008.03.29. 17:41 | fullpanic | Szólj hozzá!

Sato Junichi
 
Animerendezőnk 1960. március 11-én született Nagoyában, Japánban.
Lehetőleg érd be ennyivel, mert több infóval nem szolgálhatok róla, kivéve még egyet: a műveit. Hosszú a lista, úgyhogy rágcsát és valami folyékonyat előkésziteni, nehogy szomjan vagy netán étlen halj…^^’
 
TV anime
 • Queen Millennia (1981) (Production Manager)
 • Pataliro (1982) (Production Manager)
 • Bemubemu Hunter Kotengu Tenmaru (1983) (Storyboard, Episode Director)
 • Tongari Boushi no Memoru ("Wee Wendy" in the U.S.) (1984) (Storyboard, Episode Director)
 • Mobile Suit Zeta Gundam (1985) (Storyboard)
 • Hai Step Jun (1985) (Assistant Series Director, Storyboard, Episode Director)
 • Maple Town Monogatari (1986) (Series Director)
 • Akuma-kun (1989) (Series Director)
 • Kimama ni Idol (1990) (Director)
 • Mooretsu Atarou (1990) (Series Director)
 • Goldfish Warning! (1991) (Series Director)
 • Bishoujo Senshi Sailor Moon (1992) (Series Director)
 • Bishoujo Senshi Sailor Moon R (1993) (Series Director) (Ail & En story arc [also known as the "Doom Tree" arc])
 • Neon Genesis Evangelion (1995) (Storyboard) (as "Kiichi Hadame")
 • Yume no Crayon Oukoku (1997-1999) (Series Director)
 • Ojamajo Doremi (1999) (Series Director) (with Takuya Igarashi)
 • Magic User's Club (1999) (Original Plan, Director)
 • Strange Dawn (2000) (Chief Director)
 • Gate Keepers (2000) (Chief Director)
 • Shin Shirayuki Hime Densetsu Pretear (2001) (Original Creator, Chief Director)
 • Princess Tutu (2002) (Chief Director)
 • Kaleido Star (2003) (Original Plan, Director)
 • Sgt. Frog (2004) (Chief Director)
 • Fushigiboshi no Futagohime (2005) (Chief Director)
 • ARIA The ANIMATION (2005) (Director, Series Composition)
 • Fushigiboshi no Futagohime Gyu! (2006) (Chief Director)
 • ARIA The NATURAL (2006) (Director, Series Composition)
 • Romeo x Juliet (2007) (Sound Supervisor)
 • Sketchbook ~full color'S~ (2007) (Supervisor)
 • ARIA The ORIGINATION (Director, Series Composition)
[edit] Anime movie
 • Akuma-kun (1989) (Director)
 • Goldfish Warning! (1992) (Director)
 • Junkers Come Here (1995) (Director)
 • The End of Evangelion (1997) (Storyboard)
 • Slayers Premium (2001) (Screenplay, Director)
 • Sgt. Frog (2006) (Chief Director)
 • Sgt. Frog 2 (2007) (Chief Director)
 • Rebuild of Evangelion: 2.0 (2008) (Storyboard)
 • Sgt. Frog 3 (2008) (Chief Director)
[edit] OVA
 • Magic User's Club (1996) (Original Plan, Director)
 • Kaleido Star New Wings-Extra Stage- (2004) (Director) (with Yoshimasa Hiraike)
 • Ojamajo Doremi Na-i-sho (2004) (Director)
 • Kaleido Star: Legend of phoenix ~Layla Hamilton Monogatari~ (2005) (Original Plan, Director, Sound Director)
 • ARIA The OVA ~ARIETTA~ (2007) (Director, Screenplay, Storyboard)

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-Openingek, endingek

2008.03.29. 17:40 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-Openingek, endingek
Openingek:
 
1. Take it, shake it
2. Yakusoku no Basho
3. Tattoo Kiss
Endingek:

1. Real Identity
2. Boku wa Kokoni Iru
3. Escape

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-Szinkronszinészek

2008.03.29. 17:38 | fullpanic | Szólj hozzá!

Kaleido Star-Szinkronszinészek
 
 
Sora Naegino                  Czető Zsanett
Layla Hamilton                     Haffner Anikó
Mia Guillem                      Molnár Ilona
Anna Heart                             Bogdányi Titanilla
Yuri Killian                           Előd Botond
Fantom                              Magyar Bálint
Sarah Dupont                             Szabó Gertrúd
Ken Robbins                                Szalai Csongor
Kalos Eido                             Király Attila
Leon Oswald                              Varga Rókus
Marion                                 Mánya Zsófi
May Wong , Pamela                         Vadász Bea

Címkék: kaleido star

Kaleido Star-A történet röviden

2008.03.29. 17:37 | fullpanic | 2 komment

Kaleido Star-A történet röviden
 
 
Milyen lenne, ha az álom fogalma nem létezne, és kénytelenek lennénk a mindennapi, kopár valóságban élni? Ha nem lenne miért küzdenünk, hajtanunk, és ha nem lenne mi ösztönözne, hogy mindig jobb és jobbak legyünk?
Ha igazából nem lenne miért élnünk…
Mert erről szólnak az álmok; megszépitik az életet, és reményt nyújtanak a legkilátástalanabb helyzetekben is.
Sora is ,,ebből él”; hisz abban, hogy egyszer ő lehet a ,,Kaleido Star”, a Kaleido Szinpad csillaga és ünnepelt sztárja. Ő akar lenni a legjobb artista, jobb Layla Hamiltonnál, a Szinpad jelenlegi sztárjánál, magánál az Aranyfőnixnél is.
Ám a sztársághoz vezető út nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik; bár Sora lekési a válogatást, a sors úgy akarja, hogy mégis bekerüljön a csapatba, csakhogy a neheze mégcsak ekkor kezdődik; nemcsak barátokat, de rengeteg riválist is szerez magának, akikkel nap mint nap meg kell küzdenie.
Végül eléri, amire mindig is vágyott: együtt szerepelhet a nagy Laylával, majd később még sikerül is lepipálnia őt.
De valahogy ez még mindig nem volt elég. Vagyis, egyvalamire jó volt:
A lány rájön, hogy hiába a mosoly a Szinpadon, ha a szinfalak mögött a szereplők mással se foglalkoznak, csak hogy hogy tehetnének egymásnak keresztbe. Új álma születik, mely még a réginél is erősebb: megteremteni a küzdelmek nélküli, boldog Szinpadot.

Címkék: kaleido star