mangázia

Folyamatosan bővülő tartalomismertetők és bemutató képek az itthon megjelenő mangákról és animékről.

Friss topikok

  • Aniron: @KoNeko: ha vársz kb őszig elküldöm... mostanában érettségizem szal időm nem sok a fordításra + ál... (2011.05.17. 21:34) Full Metal Panic!-Kaname VS. Tessa
  • dax92: vki nem tudja h mikor jön ki a FMP! TSR szinkronba? (2009.10.28. 00:03) Full Metal Panic!-Szinkronszinészek
  • tammasibela: Hja, tévében is úgy játszották, bár japán után elég furcsa a magyar szinkronnal :D --------------... (2009.08.08. 19:38) Inuyasha-Az anime
  • tammasibela: Hétvégén szoktam nézni az rtlklubbon:D vicces, bár egy kicsit komolytalan:D ---------------------... (2009.08.08. 19:37) Kaleido Star-Az anime
  • tammasibela: Én csak a filmet láttam de már attól is összetojtam magam:D az eredeti meg mindig izgibb:D ------... (2009.08.08. 19:36) The Grudge (Az átok)
  • tammasibela: Fumoffu a legjobb:D Majd beszartam a röhögéstől. Bár a többiben is voltak jó poénok, de a fumoffu.... (2009.08.08. 19:34) Full Metal Panic!-Az anime
  • XD tt máté KING: olvastam 1,2-szer tetszett valaki írja ki az msn-jét mert partnereket akarok felvenni. Egy srác to... (2008.12.10. 13:45) Nyári srácok 1. kötet
  • Anna/Zoey: Nekem nagyon tetszett ez a manga, mind a 3 kötet^^ De lehetett ovlna mégegy olyan kár h vége:( NAG... (2008.11.17. 17:41) Dramacon 1. kötet
  • Buhala Klaudia(kaoru): ez a kötet naon jóóóóóóó most olvasom a 2.at! vacuki naon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó tetszikmez a kön... (2008.08.13. 14:27) Ruróni Kensin
  • Sora: Hello! a kaleido star a legis legis legis legis legis legjobb sorozat az egesz vilagon! Ez vezetet... (2008.08.10. 20:27) Kaleido Star-A történet röviden

HTML

Inuyasha-A szereplők

2008.03.30. 07:01 | fullpanic | Szólj hozzá!

Inuyasha-A szereplők
 
 
Inuyasha: a középkori Japán félszellem lakója. Inuyasha édesanyja ember, míg apja egészen szellem volt, igy ő egy keverékként jött a világra. Habár rendelkezik emberi érzelmekkel, hátulütője, hogy minden hónapban egyszer, ugyanazon az éjszakán teljesen emberré változik, sebezhetővé válva ezzel ellenségeivel szemben.
Inuyasha szerelmes volt a papnő Kikyouba, csakhogy Naraku csapdába csalta őket, véget vetve ezzel a románcnak. Inuyasha eleinte gyakran látja Kagoméban volt szerelmét, ám egy idő után már magáért a diáklányért is gyengéd érzelmeket kezd táplálni.
Célja, hogy bosszút álljon Narakun, és hogy a Szent Ékkő segitségével egészen szellemmé válhasson.
Bővebben: http://manga.blog.hu/2008/03/31/inuyasha_inuyasha_beszamoloja  
 
 
Higurashi Kagome: 15 éves gimnazista lány, akiben reinkarnálódott Kikyou lelke és a Shikon no Tama. Kagome, miután beleesik a szentélyükben található kútba, a középkori Japánban találja magát, ahol is összefut Inuyashával, és ahol egy szellemmel vivott csatában egy ,,ügyes” manőverrel szilánkokra töri a Négy Lélek Ékkövét egy szent nyilvessző segitségével.
Kagome ezek után rendszeresen ingázik a jelen- és a középkor között, hogy társai segitségével összegyűjtse a Szent Ékkő darabjait, és hogy leszámoljon Narakuval.
Bővebben:
 
 
Miroku: a szerzetes, akinek Szélörvény van a tenyerében.
Miroku a valaha élt legperverzebb szerzetes; minden lánnyal kikezd, és ugyanennyitől meg is kérdi, hogy nem lenne-e véletlenül a gyermekei anyja.
Attól retteg, hogy egy napon elnyeli a tenyerében található fekete lyuk, amely apáról fiúra szállva, minden nemzedéket ,,megfertőz”. Mivel ezzel a ,,pecséttel” Naraku bélyegezte meg a családot, Miroku legfőbb célja elpusztitani a gonosz félszellemet.
Gyengéd érzelmeket táplál Sango iránt, amit gyakran egy félresikerült mozdulattal próbál bizonyitani.
Bővebben: _beszamolojahttp://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_miroku
 
Sango: a szellemirtó lány. Családját, és faluját szintén Naraku pusztitotta el, sőt, az orránál fogva vezetve még Inuyashanak is nekiuszitotta.
Felesküdött, hogy bosszút áll rokonaiért és barátjaiért, legfőbb kivánsága azonban mégis az, hogy visszakaphassa öccsét, Kohakut.
A fiút Naraku irányitja egy Ékkőszilánk segitségével, ami azonban ha kiválik Kohaku testéből, a fiút azonnal a sirba dönti.
Sango leghűségesebb társa, és legfőbb segédje a csatákban a macskaszellem, Kirara.
Bővebben: http://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_sango_beszamoloja
 
Shippou: a rókaszellem kölyök. Shippou habár 8 évesnek se néz ki, már több évtizedet is megélt. Ez még tapasztaltságán sem látszik. A csatákban igencsak félénk, gyakran Inuyasháék húzzák ki a pácból.
Édesapja halála után csatlakozott a Kagome-Inuyasha csapathoz, amelynek férfi tagjával állandó összetűzésbe keveredik. Hogy tisztán lássuk a helyzetet: Shippou folyton felpiszkálja Inuyashát, amire az egy jókora barackkal válaszol, mire Kagome kimondja a ,,Fekszik!” szót.
 
 
Naraku: a csapat legfőbb ellensége. Naraku igazából csak egy félszellem, hisz a halandó Onigumo testéből és több száz szellem egyesüléséből született.
A csatába általában két szolgálóját küldi(Kagura és Kanna), míg ő előszeretettel tartózkodik a háttérben, onnan igazgatva a szálakat.
Mivel Onigumo szerelmes volt a papnő Kikyouba, Naraku is gyengéd érzelmeket táplál iránta-akármennyire is ellene van ennek.
 
 
Kikyou: a hatalmas erejű papnő, a Shikon no Tama volt őrzője.
Kikyou és Inuyasha mindaddig szerették egymást, mig Naraku egy ravasz csellel ki nem játszotta az álompárt. A félszellem felvette Inuyasha alakját, majd halálos sebet mért a papnőre. Kikyou még utolsó erőfeszitésével a fához szögezte szerelmét, majd gyűlőlettel a szivében búcsút mondott e világnak.
Csakhogy az Ékkő szilánkokra törése után egy boszorkány előkaparta a hamvait, és feltámasztotta a lányt, hogy az különleges erejével hozzásegitse az Ékkő darabok megszerzéséhez(Kikyou is megérzi a szilánkok jelenlétét).
Habár a lány majdnem úgy néz ki, mint élőkorában, az összetákolt testének fenntartásához lelkekre van szüksége, melyeket a Lélekrablók segitségével gyűjt.
Kikyou még sokáig abban a hiszemben él, hogy aznap Inuyasha támadt rá mérges karmaival, csakhogy az igazság kideritése után sem csökken sokat a fiú iránt táplált gyűlölete. Ennek ellenére a másik érzelme sem veszett oda; még mindig szereti Inuyashát, aki emiatt gyakran küzd választási problémákkal(Kagome VS. Kikyou).
 
 
Sesshoumaru: Inuyasha egészen szellem fivére.
Sesshoumaru eleinte igencsak gyűlöli öccsét, ennek oka főként az a kard, amelyet nem ő, hanem a félszellem örökölt apjától. A Tessaiga olyan hatalommal bir, amely képes egyszerre száz szellemmel is végezni, ezzel ellnetétben a Sesshoumaru által örökölt Tensaiga ,,csak” visszahozza az emberi életeket.
A szellemnek két társa is van útja során, mely eleinte igencsak céltalannak tűnik, ám Naraku cselszövésének hála, hamar értelmet nyer.
A 8 év körüli emberlány, Rin és a koboldformájú szellem, Jaken loholnak folyton a nyomában.
 
 
Kouga: a farkasklán vezére, szerelmes Kagoméba.
Kouga szintén egészen szellem, sőt, erejét még a lábába ágyazódott két Ékkőszilánk is megnövelte.
Kagome iránt táplált érzelmei miatt gyakran kerül összetűzésbe Inuyashával, aminek hangos üvöltözés és szitkozódás lesz a vége.
Kouga is üldözi Narakut, ám ő a klánja kiirtásáért akar bosszút állni.
Bővebben: http://manga.blog.hu/2008/04/12/inuyasha_kouga_beszamoloja

Címkék: inuyasha

A bejegyzés trackback címe:

https://manga.blog.hu/api/trackback/id/tr92402827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása